Deser z budyniu i galaretki porzeczkowej

Maj, 08 2018

Element

Budyń

    • 1 opakowanie gotowego budyniu

Galaretka

    • 250 g czerwonych porzeczek mrożonych KABAKO
    • 100 g cukru
    • 320 ml wody
    • 3 g kwasku cytrynowego
    • 13 g żelatyny

How to

Budyń
Wykonać zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu,wlać do połowy salaterek i odstawić na około godzinę.

Galaretka
Namoczyć żelatynę w 2 łyżkach zimnej wody i odstawić. Zagotować wodę z cukrem, włożyć owoce, zagotować i dodać kwasek. Przecedzić wywar przez gęste sito. Do gorącego syropu dodać żelatynę, rozpuścić ją, podgrzewając. Ostudzić. Kiedy galaretka trochę zgęstnieje, polać na budyń. Odstawić na około godzinę.