Ciasto z truskawkami i rabarbarem

Maj, 08 2018

Element

  • 1,5 szklanki mąki pszennej, tortowej
  • 1,5 szklanki cukru
  • 6 żółtek
  • piana z 6 białek
  • 200 g miękkiego masła
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier puder (do dekoracji)
  • pół opakowania truskawek mrożonych KABAKO
  • pół opakowania rabarbaru mrożonego KABAKO

How to

1. Cukier, żółtka i masło ucieramy w misce.
2. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i dalej ucieramy.
3. Na końcu dodajemy pianę z białek i całość delikatnie mieszamy drewnianą łyżką aż wszystko się połączy.
4. Przekładamy do brytfannę. Na wierzchu układamy owoce.
5. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
6. Pieczemy ok. 45 min. na złoty kolor.
7. Po wyjęciu studzimy, na koniec posypujemy cukrem pudrem.