Pampuchy z malinami

Maj, 08 2018

Element

Ciasto

    • 350 g mąki
    • 125 ml wody
    • 125 ml mleka
    • 25 g drożdży
    • sól do smaku
    • 1 łyżka cukru
    • olej

Nadzienie

    • 200 g malin mrożonych KABAKO
    • pół szklanki cukru

How to

  1. Wszystkie składniki na ciasto połączyć i dobrze wyrobić.
  2. Maliny zasypać cukrem.
  3. Nasmarować olejem stolnicę, z ciasta uformować kulki o średnicy około 4 cm.
  4. Jeżeli ciasto przywiera do rąk, posmarować ręce olejem. W kulce zrobić mały dołek, włożyć w niego trochę malin, a następnie nakryć drugą kulką i zlepić dokładnie rogi.
  5. Smażyć na patelni z rozgrzanym olejem (na małym ogniu). Sprawdzać patyczkiem, czy usmażyły się w środku.
  6. Wyjmować na papier do odsączenia tłuszczu.